I løbet af de sidste to uger har vi set flere og flere gråhvaler, der bevæger sig nordpå langs San Diegos kyst. Unge og voksne hunner (uden kalve) og voksne hanner vandrer omkring 5.000 til 6.000 miles til de produktive fødesøgningsområder i de subarktiske og arktiske farvande. Hunner med kalve bliver i kælvningslagunerne i Baja California i Mexico indtil marts eller april for at lade kalvene opbygge tilstrækkelig styrke til den lange rejse mod nord.

Gråhvaler faster mest under vandringen og på de sydlige ynglepladser. Når de når frem til fødesøgningsområderne, filtrerer hvalerne sig mest af bentiske (bundlevende) amfipoder (rejeagtige krebsdyr), som findes i lavvandede, sand- og mudderbundede habitater på havbunden. Når gråhvalerne spiser, vender de sig om på siden (de fleste er "højrehåndede") og suger store mundfulde af de øverste lag af sediment, der indeholder amfipoderne, ind. Hvalen lukker derefter munden og suger mudderet og vandet ud gennem barkenerne på den modsatte side og slikker derefter maden op med tungen. Hvalerne spiser fra det sene forår til efteråret for at opbygge deres spæklag som forberedelse til vandringen mod syd sidst på efteråret.

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.