Uitgelicht in deze post
Blijf verkennen
San Diego, Californië
Essentieel San Diego
Ontdek meer
De ‘Dolphin Watching Adventure Cruises’ van City Cruises richten zich vooral op de baardwalvissen in San Diego, met name grijze walvissen en blauwe vinvissen, die in bepaalde seizoenen langs de kust van San Diego trekken. Op deze pagina staan bultruggen, dwergvinvissen en vinvissen centraal, die ook vaak worden gespot tijdens deze walviscruises.
Alle walvissen behoren tot de walvisachtigen— een groep zeezoogdieren waartoe alle dolfijnen, bruinvissen en walvissen behoren. Walvisachtigen hebben één of twee blaasgaten (neusgaten) bovenop hun kop, twee voorste zwemvlotten eneen staartvindie ze op en neer bewegen om door het water te zwemmen.
Baleinwalvissen behoren tot de wetenschappelijke orde Mysticeti. In tegenstelling tot tandwalvissen hebben baleinwalvissen een dubbel blaasgat en rijen baleinen die aan weerszijden van hun bovenkaak naar beneden hangen. Deze walvissen gebruiken hun baleinen om kleine, in groepjes samenhangende prooidieren uit het water te filteren. Baleinwalvissen zijn doorgaans ook veel groter dan tandwalvissen.
Bezoek onzepagina over grijze walvissen en onze pagina over blauwe walvissen om meer te weten te komen over deze twee soorten. Hieronder vind je informatie over enkele andere soorten baleinwalvissen die je tijdens een walvissencruise van City Cruises kunt tegenkomen.
Uw walvissafari begint vandaag met City Cruises San Diego
Als je het gebied rond San Diego bezoekt, is een unieke kans om getuige te zijn van de majestueuze schoonheid van grijze walvissen, blauwe vinvissen en speelse zeeleeuwen in hun natuurlijke habitat met een Whale & Dolphin Watching Adventure een must-do. Of u nu een natuurliefhebber, een fotoliefhebber of gewoon op zoek naar een onvergetelijk uitje bent, een cruise langs de kust van San Diego biedt een perfecte mix van spanning en educatie. Ga mee met City Cruises San Diego en ontdek de beste zeeleeuwen- en walvissafari in de omgeving van Los Angeles en ontdek waar iedereen het over heeft op dit ongelooflijke oceaanavontuur.
Bultrug Walvis
Megaptera novaeangliae
OMSCHRIJVING:
Deze sierlijke baleinwalvissen zijn meestal donkergrijs tot donkerbruin, met wisselende hoeveelheden wit op hun flanken, staartvin en buik. Ze hebben lange, vleugelachtige flanken en een kleine, onregelmatig gevormde rugvin. Volwassen exemplaren zijn ongeveer even lang als een schoolbus of tot 50 feet lang (15,2 meter) en wegen tot 40 ton (36.287 kilogram). Vrouwtjes worden groter dan mannetjes.
VERSPREIDINGSGEBIED EN HABITAT:
Bultruggen komen wereldwijd in alle oceanen voor.
DIET:
Bultruggen zijn carnivoren– ze eten uitsluitend vlees. Met behulp van hun baleinen filteren ze grote hoeveelheden kleine, in groepen levende prooidieren uit het water, waaronder krill (een garnaalachtig schaaldier), kleine schoolvissen, pelagische of zwemmende krabben en inktvissen.
REPRODUCTIE:
Vrouwtjes krijgen één kalf (baby), dat ongeveer een jaar lang wordt verzorgd.
GEDRAG:
Bultruggen komen alleen voor of reizen of eten in groepen van 2 of meer individuen. Bultruggen zijn een van de meest acrobatische walvissen en doen vaak aan fluke (hun staart uit het water tillen voordat ze duiken), breach, spyhop, flipper slap en lobtail/ tailslap.
PREDATORS:
Orka’s zijn de enige natuurlijke roofdieren van bultruggen
De patronen aan de onderkant van de staartvin van een bultrug zijn net zo uniek als een vingerafdruk. Onderzoekers gebruiken foto’s van de staartvinnen om bultruggen binnen een populatie te catalogiseren en te identificeren. Bultruggen voeden zich vaak door aan het oppervlak of onder water naar voedsel uit te halen. Een andere fascinerende methode die deze grote walvissen gebruiken om te eten, is het ‘bubble netting’: hierbij omsingelt een bultrug een school vissen met een net van luchtbellen die hij uit zijn blaasgaten laat ontsnappen. Vervolgens komen meerdere walvissen met wijd open bekken door de ingesloten vissen naar de oppervlakte.
Vin/vinvis
Balaenoptera physalus
OMSCHRIJVING:
Finwalvissen zijn lang en gestroomlijnd en hebben een V-vormige kop. Ze zijn overwegend grijs met een witte buik. Ze hebben een uitgesproken, sikkelvormige (naar achteren gebogen) rugvin. Volwassen exemplaren zijn ongeveer even lang als twee schoolbussen, ofwel tot 85 feet (26 meter), en wegen tot 80 ton (72.575 kilogram). Vrouwtjes worden groter dan mannetjes.
VERSPREIDINGSGEBIED EN HABITAT:
Vinvissen komen wereldwijd in alle oceanen voor.
DIET:
Vinvissen zijn carnivoren - zeeten alleen vlees. Ze gebruiken hun balein om grote hoeveelheden kleine samengeklonterde prooien, waaronder krill (een garnaalachtig schaaldier), kleine scholen vissen en inktvis, uit het water te persen.
REPRODUCTIE:
Vrouwtjes krijgen één kalf (baby), dat ongeveer een jaar lang wordt verzorgd.
GEDRAG:
Vinvissen komen alleen voor of reizen of eten in groepen van 2 of meer vinvissen of andere baleinwalvissoorten. Ze maken zelden een vleug of breken. Af en toe worden ze gezien terwijl ze longe-eten aan het wateroppervlak.
PREDATORS:
Orka’s zijn de enige natuurlijke roofdieren van vinvissen. Vinvissen hebben een asymmetrische kleur. De rechterkant van hun kaak is wit, terwijl de linkerkant donker is. Het scherpe contrast tussen de donkere en lichte delen van de rechterkaak van de vinvis kan prooien doen schrikken, waardoor ze zich dichter bij elkaar gaan scharen wanneer de vinvis jaagt. Vinsvalen worden ook wel de „windhonden van de zee“ genoemd en kunnen gedurende korte periodes snelheden tot 23 mph (37 kph) halen.
Dwergvinvis
Balaenoptera acutorostrata
OMSCHRIJVING:
Deze kleine baleinwalvissen hebben een gestroomlijnd lichaam met een V-vormige kop. Ze zijn overwegend zwart met lichte, V-vormige grijze vlekken, een witte buik en een witte band op elke zwemvliez. Ze hebben ook een uitgesproken, sikkelvormige (naar achteren gebogen) rugvin. Volwassen exemplaren zijn ongeveer 26 tot 33 voet (8 tot 10 meter) lang en wegen tot 10 ton (9.072 kilogram). Vrouwtjes worden groter dan mannetjes.
VERSPREIDINGSGEBIED EN HABITAT:
Dwergvinvissen komen wereldwijd in alle oceanen voor, hoewel ze zeldzaam zijn in de tropen.
DIET:
Dwergvinvissen zijn carnivoren: ze eten uitsluitend vlees. Met hun baleinen filteren ze grote hoeveelheden kleine, in groepjes levende prooidieren, waaronder krill (een garnaalachtig schaaldier) en kleine schoolvissen, uit het water.
REPRODUCTIE:
Vrouwtjes krijgen één kalf (baby), dat ongeveer 6 maanden wordt verzorgd.
GEDRAG:
Dwergvinvissen komen meestal alleen voor, maar zwemmen af en toe in kleine groepen van 2 tot 6 dieren. Soms worden ze gezien in kleine groepen van maximaal 4 dieren. Sommige dwergvinvissen zijn nieuwsgierig en komen dicht bij boten, terwijl andere schuw zijn en moeilijk te spotten. Dwergvinvissen springen af en toe uit het water.
PREDATORS:
Orka’s zijn de enige natuurlijke vijand van dwergvinvissen. De witte banden op de zwemvliezen van de dwergvinvis worden „minke-wanten” genoemd. Deze „minke-wanten” worden mogelijk gebruikt om prooien te laten schrikken en bij elkaar te drijven terwijl de walvis jaagt.
Beleef een geweldige tijd met City Cruises San Diego
Boek een walvisexcursie om baleinwalvissen te zien in San Diego! Bekijk de walvissen van dichtbij en beleef leerzame momenten door deskundige kapiteins en vrijwillige naturalisten van het San Diego Natural History Museum. Geniet van de meest comfortabele jacht in San Diego om walvissen te kijken in de open oceaan. Klik hier voor handige tips voor walvisspotten en veelgestelde vragen.

Originele postdatum: 6 maart 2019
Uitgelicht in deze post
Blijf verkennen
San Diego, Californië
Essentieel San Diego
Ontdek meer


