Destacado neste post
Continuar a explorar
San Diego, Califórnia
Essencial em San Diego
Explorar mais
City Cruises Dolphin Watching Adventure Cruises highlight baleen whales in San Diego, especially Gray Whales and Blue Whales, which seasonally travel along the San Diego coastline. This page features Humpback Whales, Minke Whales, and Fin Whales that are also commonly spotted during these whale watch cruises.
All whales are cetaceans— a group of marine mammals that includes all dolphins, porpoises, and whales. Cetaceans have a single or double blowhole (nostril/s) on top of their head, two front flippers, and tail flukes that they move up and down to swim through the water.
Baleen whales are in the Scientific Order Mysticeti. Unlike toothed whales, baleen whales have a double blowhole and rows of baleen hanging down from each side of their upper jaw. These whales use their baleen for filtering tiny, clustered prey from the water. Baleen whales also tend to be much larger than toothed whales.
Visit our Gray Whale Page and Blue Whale Page to discover more about these two species. Below, you can learn about some of the other baleen whale species you may see during a City Cruises whale watch cruise.
A sua aventura de observação de baleias começa hoje com a City Cruises San Diego
Quando visitar a área de San Diego, aproveite a oportunidade única de testemunhar a beleza majestosa das baleias cinzentas, baleias azuis e leões marinhos brincalhões no seu habitat natural com uma aventura de observação de baleias e golfinhos. Quer seja um entusiasta da natureza, um aficionado da fotografia ou simplesmente esteja à procura de um passeio memorável, um cruzeiro ao longo da costa de San Diego proporciona uma mistura perfeita de emoção e educação. Junte-se à City Cruises San Diego e explore o melhor cruzeiro de observação de leões-marinhos e baleias na área metropolitana de Los Angeles e descubra o que todos estão falando sobre esta incrível aventura oceânica.
Baleia jubarte
Megaptera novaeangliae
DESCRIÇÃO:
These graceful baleen whales are mostly dark gray to dark brown with varying amounts of white on their flippers, flukes, and belly. They have long, wing-like flippers and a small, irregularly-shaped dorsal fin. Adults are about as long as a school bus or up to 50 feet long (15.2 meters) and weigh up to 40 tons (36,287 kilograms). Females grow larger than males.
ÁREA DE DISTRIBUIÇÃO E HABITAT:
As baleias jubarte encontram-se em todos os oceanos do mundo.
DIETA:
Humpback whales are carnivores—they only eat meat. They strain large amounts of tiny clustered prey, including krill (a shrimp-like crustacean), small schooling fish, pelagic or swimming crabs, and squid out of the water using their baleen.
REPRODUÇÃO:
As fêmeas dão à luz uma única cria (bebé), que é amamentada durante cerca de um ano.
COMPORTAMENTO:
As baleias jubarte são encontradas sozinhas ou viajando ou alimentando-se em grupos de 2 ou mais indivíduos. As baleias jubarte são uma das baleias mais acrobáticas e frequentemente fazem "fluke" (levantam as suas barbatanas caudais para fora da água antes de mergulharem), fazem "breach", "spyhop", "flipper slap" e "lobtail/ tailslap".
PREDADORES:
Orcas/ killer whales are the only natural predators of humpbacks
The markings on the underside of a humpback’s flukes are as individual as a fingerprint. Researchers use photos of the flukes to catalog and identify humpbacks in a population. Humpbacks often feed by lunging for food at the surface or underwater. Another exciting method these great whales use to feed is bubble netting, where one humpback surrounds a school of fish with a net of bubbles that it releases from their blowholes. Then several whales surface through the trapped fish with their mouths wide open.
Baleia-comum
Balaenoptera physalus
DESCRIÇÃO:
Fin whales are long and sleek with a V-shaped head. They are mostly gray with a white belly. They have a pronounced, falcate (curved back) dorsal fin. Adults are about as long as 2 school buses or up to 85 feet long (26 meters) and weigh up to 80 tons (72,575 kilograms). Females grow larger than males.
ÁREA DE DISTRIBUIÇÃO E HABITAT:
As baleias-comuns encontram-se em todos os oceanos do mundo.
DIETA:
As baleias-comuns são carnívoras -só comem carne. Utilizam as suas barbatanas para extrair da água grandes quantidades de pequenas presas agrupadas, incluindo o krill (um crustáceo semelhante ao camarão), pequenos peixes de cardume e lulas.
REPRODUÇÃO:
As fêmeas dão à luz uma única cria (bebé), que é amamentada durante cerca de um ano.
COMPORTAMENTO:
As baleias-comuns são encontradas sozinhas ou a viajar ou a alimentar-se em grupos de 2 ou mais baleias-comuns ou outras espécies de baleias de barbas. Raramente se abrem ou quebram. Ocasionalmente, são vistas a alimentarem-se à superfície da água.
PREDADORES:
Orcas/ killer whales are the only natural predators of fin whales .Fin whales have asymmetrical coloration. The right side of their jaw is white, while the left side is dark. The abrupt contrast between the dark and light parts of the fin whale’s right jaw may startle prey into a tighter cluster when the whale hunts. Fin whales are nicknamed the “greyhounds of the sea” and can reach speeds of 23 mph (37 kph) for short bursts of time.
Baleia anã
Balaenoptera acutorostrata
DESCRIÇÃO:
These small, baleen whales are sleek with a V-shaped head. They are mostly black with light chevron-shaped gray markings and a white belly and a white band on each flipper. They also have a pronounced, falcate (curved back) dorsal fin. Adults are about 26 to 33 feet (8 to 10 meters) long and weigh up to 10 tons (9,072 kilograms). Females grow larger than males.
ÁREA DE DISTRIBUIÇÃO E HABITAT:
As baleias minke encontram-se em todos os oceanos do mundo, embora sejam raras nos trópicos.
DIETA:
Minke whales are carnivores—they only eat meat. They use their baleen to strain large amounts of tiny clustered prey including krill (a shrimp-like crustacean) and small schooling fishes, out of the water.
REPRODUÇÃO:
As fêmeas dão à luz uma única cria (bebé), que é amamentada durante cerca de 6 meses.
COMPORTAMENTO:
Minke whales are usually found by themselves, but occasionally travel in small groups of 2 to 6 whales. Occasionall,y they are seen in small groups of up to 4 whales. Some minkes are curious and will approach boats while others can be shy and difficult to spot. Minke whales occasionally breach.
PREDADORES:
Orcas/ killer whales are the only natural predator of minke whales. The white bands on the minke whale’s flippers are called “minke mittens”. These minke mittens may be used to startle and concentrate prey while the whale is hunting.
Divirta-se como uma baleia com os City Cruises em San Diego
Reserve uma excursão de observação de baleias para ver baleias de Baleia em San Diego! Veja de perto e tenha momentos educativos com capitães especializados e naturalistas voluntários do Museu de História Natural de San Diego. Desfrute do iate mais confortável de San Diego para observar baleias em mar aberto. Clique aqui para obter dicas úteis para a observação de baleias e perguntas frequentes.

Data de publicação original: 6 de março de 2019
Destacado neste post
Continuar a explorar
San Diego, Califórnia
Essencial em San Diego
Explorar mais


