En vedette dans cet article

Continuez à explorer

San Diego, Californie

Essentiel San Diego

Explorer plus

City Cruises Dolphin Watching Adventure Cruises highlight baleen whales in San Diego, especially Gray Whales and Blue Whales, which seasonally travel along the San Diego coastline. This page features Humpback Whales, Minke Whales, and Fin Whales that are also commonly spotted during these whale watch cruises.

All whales are cetaceans— a group of marine mammals that includes all dolphins, porpoises, and whales. Cetaceans have a single or double blowhole (nostril/s) on top of their head, two front flippers, and tail flukes that they move up and down to swim through the water.

Baleen whales are in the Scientific Order Mysticeti. Unlike toothed whales, baleen whales have a double blowhole and rows of baleen hanging down from each side of their upper jaw. These whales use their baleen for filtering tiny, clustered prey from the water. Baleen whales also tend to be much larger than toothed whales.

Visit our Gray Whale Page and Blue Whale Page to discover more about these two species. Below, you can learn about some of the other baleen whale species you may see during a City Cruises whale watch cruise.

Lors d'une visite dans la région de San Diego, il faut absolument profiter de l'occasion unique d'observer la beauté majestueuse des baleines grises, des baleines bleues et des lions de mer enjoués dans leur habitat naturel lors d'une aventure d'observation des baleines et des dauphins. Que vous soyez un passionné de nature, un amateur de photographie ou simplement à la recherche d'une sortie mémorable, une croisière le long de la côte de San Diego offre un mélange parfait d'excitation et d'éducation. Rejoignez City Cruises San Diego et explorez la meilleure croisière d'observation des lions de mer et des baleines dans la région de Los Angeles et découvrez ce dont tout le monde parle lors de cette incroyable aventure océanique.

Les gens observent les baleines qui sautent et plongent depuis la proue du bateau.

Baleine à bosse
Megaptera novaeangliae

DESCRIPTION :

These graceful baleen whales are mostly dark gray to dark brown with varying amounts of white on their flippers, flukes, and belly.  They have long, wing-like flippers and a small, irregularly-shaped dorsal fin. Adults are about as long as a school bus or up to 50 feet long  (15.2 meters) and weigh up to 40 tons (36,287 kilograms). Females grow larger than males.

AIRE DE RÉPARTITION ET HABITAT :

Les baleines à bosse sont présentes dans tous les océans du monde.

RÉGIME ALIMENTAIRE :

Humpback whales are carnivores—they only eat meat. They strain large amounts of tiny clustered prey, including krill (a shrimp-like crustacean), small schooling fish, pelagic or swimming crabs, and squid out of the water using their baleen.

REPRODUCTION :


Les femelles donnent naissance à un seul petit (bébé), qui est allaité pendant environ un an.

COMPORTEMENT :

Les baleines à bosse se trouvent seules ou se déplacent ou se nourrissent en groupes de deux individus ou plus. La baleine à bosse est l'une des baleines les plus acrobatiques. Elle fait souvent du fluke (elle soulève ses nageoires hors de l'eau avant de plonger), des brèches, du spyhop, des claquements de nageoires et du lobtail/claquement de queue.

PRÉDATEURS :


Orcas/ killer whales are the only natural predators of humpbacks

The markings on the underside of a humpback’s flukes are as individual as a fingerprint. Researchers use photos of the flukes to catalog and identify humpbacks in a population. Humpbacks often feed by lunging for food at the surface or underwater. Another exciting method these great whales use to feed is bubble netting, where one humpback surrounds a school of fish with a net of bubbles that it releases from their blowholes.  Then several whales surface through the trapped fish with their mouths wide open.

Rorqual commun / rorqual à bosse

Balaenoptera physalus

DESCRIPTION :


Fin whales are long and sleek with a V-shaped head. They are mostly gray with a white belly. They have a pronounced, falcate (curved back) dorsal fin. Adults are about as long as 2 school buses or up to 85 feet long  (26 meters) and weigh up to 80 tons (72,575 kilograms). Females grow larger than males.

AIRE DE RÉPARTITION ET HABITAT :

Les rorquals communs sont présents dans tous les océans du monde.

RÉGIME ALIMENTAIRE :

Les rorquals communs sont des carnivores, c'est-à-dire qu'ilsne mangent que de la viande. Ils utilisent leurs fanons pour extraire de l'eau de grandes quantités de petites proies groupées, notamment du krill (un crustacé ressemblant à une crevette), de petits poissons en bancs et des calmars.

REPRODUCTION :

Les femelles donnent naissance à un seul petit (bébé), qui est allaité pendant environ un an.

COMPORTEMENT :

Les rorquals communs se trouvent seuls ou se déplacent ou se nourrissent en groupes d'au moins deux rorquals communs ou d'autres espèces de baleines à fanons. Il est rare qu'ils se jettent à l'eau ou qu'ils ouvrent une brèche. On les voit parfois se nourrir à la surface de l'eau.

PRÉDATEURS :

Orcas/ killer whales are the only natural predators of fin whales .Fin whales have asymmetrical coloration. The right side of their jaw is white, while the left side is dark. The abrupt contrast between the dark and light parts of the fin whale’s right jaw may startle prey into a tighter cluster when the whale hunts. Fin whales are nicknamed the “greyhounds of the sea” and can reach speeds of 23 mph (37 kph) for short bursts of time.

Petit rorqual
Balaenoptera acutorostrata

DESCRIPTION :

These small, baleen whales are sleek with a V-shaped head. They are mostly black with light chevron-shaped gray markings and a white belly and a white band on each flipper. They also have a pronounced, falcate (curved back) dorsal fin. Adults are about 26 to 33 feet (8 to 10 meters) long and weigh up to 10 tons (9,072 kilograms). Females grow larger than males.

AIRE DE RÉPARTITION ET HABITAT :

Les petits rorquals sont présents dans tous les océans du monde, bien qu'ils soient rares sous les tropiques.

RÉGIME ALIMENTAIRE :

Minke whales are carnivores—they only eat meat. They use their baleen to strain large amounts of tiny clustered prey including krill (a shrimp-like crustacean) and small schooling fishes, out of the water.

REPRODUCTION :

Les femelles donnent naissance à un seul petit, qui est allaité pendant environ 6 mois.

COMPORTEMENT :

Minke whales are usually found by themselves, but occasionally travel in small groups of 2 to 6 whales. Occasionall,y they are seen in small groups of up to 4 whales. Some minkes are curious and will approach boats while others can be shy and difficult to spot. Minke whales occasionally breach.

PRÉDATEURS :

Orcas/ killer whales are the only natural predator of minke whales. The white bands on the minke whale’s flippers are called “minke mittens”. These minke mittens may be used to startle and concentrate prey while the whale is hunting.

La croisière City Cruises à San Diego : une expérience inoubliable !

Réservez une excursion d'observation des baleines pour voir les baleines à fanons à San Diego ! Des capitaines experts et des naturalistes bénévoles du musée d'histoire naturelle de San Diego vous permettront d'observer les baleines de très près et de vivre des moments éducatifs. Profitez du yacht le plus confortable de San Diego pour observer les baleines en pleine mer. Cliquez ici pour obtenir des conseils utiles sur l'observation des baleines et pour consulter la foire aux questions.

Observation des baleines
Date de publication originale : 6 mars 2019

En vedette dans cet article

Continuez à explorer

San Diego, Californie

Essentiel San Diego

Explorer plus

Laisser une réponse

Votre adresse électronique ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont marqués d'un *.