[Gæsteblogger Jim Albright]
Cathy, vores søn Kenneth og jeg boede i Denver-området, da jeg tog testen, interviewet og den fysiske undersøgelse for at blive ansat i Federal Bureau of Prisons. Jeg forsøgte at blive ansat på Englewood-institutionen i Colorado, men de var ved at uddanne betjente til Minnesota-fængslet, som snart skulle genåbne, så de ansatte ikke på det tidspunkt.

Mens jeg ventede på, at de begyndte at ansætte igen, fortsatte jeg med at arbejde for Sealtest Dairy som lastvognslæsser. En aften, da jeg kom hjem fra arbejde, sagde Cathy: "Du har fået et brev fra regeringen i dag." Det var fra P.J. Madigan, fængselsinspektøren på Alcatraz, og han spurgte, om jeg ville acceptere en ansættelse i San Francisco. Efter at vi havde fået klumperne ud af halsen, talte vi om det og besluttede at acceptere tilbuddet og tage derhen for at afsone mit første prøveår og derefter blive forflyttet tilbage til Englewood.

Vi solgte vores hus og møbler, læssede alle vores resterende ejendele ind i en Chevy Nomad fra 1956 og tog af sted mod Californien, da vi aldrig havde været længere vestpå end Denver før.

Da vi kørte over Oakland Bay Bridge, kunne vi se Alcatraz ude i bugten. På denne dag var der en tyk tåge omkring øen. For os, et par unge mennesker, var synet meget uhyggeligt. Jeg var kun 24 år gammel og havde ingen tidligere erfaring med retshåndhævelse. Jeg kiggede på øen, så på Cathy og vores 19 måneder gamle søn Kenny, der sov på bagsædet i bilen, og jeg sagde: "Hvad i helvede har jeg gjort?"

Vi fandt en lejlighed til leje. Det var svært, for folk ville acceptere dyr, men ikke børn. Vi var ved at være klar til at give Kenny et hundehalsbånd på for at finde en lejlighed, og vi ville have den tæt på kajen, hvor jeg skulle gå om bord på båden for at arbejde. Vi fandt en, der kostede over 80 dollars om måneden i 1959. Vi boede der kun omkring tre måneder og fik derefter en lejlighed på øen.

Da vi flyttede til øen, kom Cathy og Kenny på Alcatraz-scenen. De havde travlt med at lære de regler og bestemmelser, der fulgte med at bo på øen, og de fik også en masse nye venner.

I mellemtiden havde jeg travlt med at lære fængselsarbejdet at kende. Jeg holdt øje med de andre betjente og fandt to eller tre af dem, som jeg syntes, var gode betjente. Jeg blev venner med dem og tog mig selv som forbillede for dem. Det må have virket, for jeg blev forfremmet to gange på mindre end tre år, mens jeg arbejdede på Alcatraz.

Familien og jeg fandt os til rette og lærte at elske øen. Vi fik vores to døtre Vicki, født i 1961, og Donna, født i 1963. Faktisk var Donna det sidste barn, der blev født, mens fængslet stadig var i drift. Hun var 11 dage gammel den dag, hvor fængslet lukkede. Jeg blev efterladt på øen fra den 21. marts 1963 til den 22. juni 1963. Denne forsinkelse gjorde mig så til den "sidste vagthavende ud".

Da vi var ved at fjerne de sidste 27 indsatte fra øen, bad løjtnant Maurice "Double Tough" Ordway mig om at gå hen til den sidste indsatte og eskortere ham ud, så jeg eskorterede den sidste indsatte ud.

Efter min opgave på Alcatraz blev jeg ved med at arbejde i fængsler og sluttede min karriere med 26 år i fem forskellige fængsler. Jeg gik på pension i Terre Haute, Indiana, fordi jeg arbejdede i det fængsel sidst, og fordi vi havde et hjem der.

Nogle år senere hørte vi om den årlige sammenkomst på øen med Alcatraz Alumni Association, som jeg er medlem af bestyrelsen for.

Vi har deltaget i genforeningerne i omkring 20 år. Det er trist at sige, men der er ikke mange af Alcatraz' ansatte eller indsatte tilbage. Ved vores sidste genforening var der kun to vagter og en indsat til stede. Der er et par stykker mere af os tilbage, men på grund af helbredsproblemer eller afstand eller begge dele er de ikke i stand til at deltage.

Cathy og jeg havde et særligt gensyn i 2015. Vi fik tilladelse fra National Park Service til at forny vores 60-års bryllupsdagsløfter. John Cantwell, som er ranger og også præst, holdt gudstjeneste på Alcatraz i "A Block". Vi havde 22 slægtninge, omkring 50 Alcatraz-alumner og masser og masser af meget kære venner, der deltog. Derefter hentede en båd fra Alcatraz Cruises os på øen til et krydstogt med middag rundt i bugten.
Jim og Cathy Albright bryllup

Sikke en masse fantastiske minder.

Jim og Cathy Albright