[Gast Blogger Jim Albright].
Cathy, onze zoon Kenneth en ik woonden in de buurt van Denver toen ik de test, het gesprek en het lichamelijk onderzoek deed voor een baan bij het Federale Bureau voor Gevangenissen. Ik probeerde aangenomen te worden in de Englewood, Colorado instelling, maar ze trainden agenten voor de gevangenis in Minnesota, die binnenkort zou worden heropend, dus ze namen op dat moment geen mensen aan.

Terwijl ik wachtte tot ze weer mensen aannamen, bleef ik werken voor Sealtest Dairy als vrachtwagenlader. Op een avond toen ik thuiskwam van mijn werk zei Cathy, "Je hebt vandaag een brief van de regering gekregen." Het was van P.J. Madigan, de directeur van Alcatraz, met de vraag of ik een aanstelling in San Francisco wilde accepteren. Nadat we de brokken uit onze keel hadden, bespraken we het en besloten het aanbod aan te nemen en daar mijn eerste jaar op proef uit te dienen en dan terug te gaan naar Englewood.

We verkochten ons huis en onze meubels, laadden al onze overgebleven bezittingen in een Chevy Nomad uit 1956 en gingen op weg naar Californië, want we waren nog nooit verder naar het westen geweest dan Denver.

Toen we de Oakland Bay Bridge overstaken, konden we Alcatraz in de baai zien liggen. Op die dag hing er een dichte mistcirkel rond het eiland. De aanblik voor ons, een paar jongeren, was erg verontrustend. Ik was net 24 jaar oud en had geen eerdere ervaring met wetshandhaving. Ik keek naar het eiland, toen Cathy en onze 19 maanden oude zoon Kenny op de achterbank van de auto lagen te slapen en ik zei: "Wat heb ik in hemelsnaam gedaan?".

We vonden een huurappartement. Dat was moeilijk, want de mensen accepteerden wel dieren, maar geen kinderen. We stonden op het punt om Kenny een halsband om te doen om een appartement te vinden en we wilden het dicht bij de haven waar ik aan boord moest gaan voor mijn werk. We vonden er een die in 1959 meer dan 80 dollar per maand kostte. We woonden daar ongeveer drie maanden en kregen toen een appartement op het eiland.

Nadat we naar het eiland verhuisden, kwamen Cathy en Kenny op Alcatraz terecht. Ze waren druk bezig de regels en voorschriften te leren die bij het leven op het eiland hoorden en maakten ook veel nieuwe vrienden.

Intussen was ik bezig de kneepjes van het gevangeniswerk te leren. Ik keek naar de andere officieren en vond er twee of drie die ik goed vond. Ik sloot vriendschap met hen en modelleerde mezelf naar hen. Het moet gewerkt hebben, want ik kreeg twee promoties in minder dan drie jaar terwijl ik op Alcatraz werkte.

Het gezin en ik vestigden ons er en leerden van het eiland te houden. We kregen onze twee dochters Vicki, geboren in 1961, en Donna, geboren in 1963. In feite was Donna het laatste kind dat geboren werd toen de gevangenis nog in bedrijf was. Ze was elf dagen oud op de dag dat de gevangenis sloot. Ik bleef op het eiland van 21 maart 1963 tot 22 juni 1963. Dit oponthoud maakte van mij de "Last Guard Out."

Toen we de laatste 27 gevangenen van het eiland haalden, zei Lt. Maurice "Double Tough" Ordway dat ik naast de laatste gevangene moest gaan staan en hem naar buiten moest begeleiden.

Na mijn opdracht in Alcatraz bleef ik in de gevangenis werken en eindigde mijn carrière met 26 jaar, werkend in vijf verschillende gevangenissen. Ik ging met pensioen in Terre Haute, Indiana, omdat ik het laatst in die gevangenis werkte en we daar een huis hadden.

We hoorden enkele jaren later over de jaarlijkse reünie op het eiland met de Alcatraz Alumni Association waarvan ik in het bestuur zit.

We gaan al 20 jaar naar de reünies. Jammer genoeg zijn er niet veel Alcatraz medewerkers of gevangenen meer. Op onze laatste reünie waren slechts twee bewakers en één gevangene aanwezig. Er zijn er nog een paar van ons over, maar vanwege gezondheidsproblemen of afstand, of beide, kunnen ze niet aanwezig zijn.

Cathy en ik hadden een bijzondere reünie in 2015. We kregen toestemming van de National Park Service om onze 60-jarige huwelijksgeloften te vernieuwen. John Cantwell, die ranger is en ook dominee, voerde de diensten uit op Alcatraz in "A Block". Er waren 22 familieleden, ongeveer 50 Alcatraz Alumni en heel veel dierbare vrienden aanwezig. Daarna liet een boot van Alcatraz Cruises ons ophalen op het eiland voor een dinercruise rond de baai.
Jim en Cathy Albright Bruiloft

Wat een hoop fantastische herinneringen.

Jim en Cathy Albright