Als je denkt dat werken bij een bedrijf dat draait om mensen die plezier maken, eten en rondvaren in de grootste stad ter wereld best geweldig klinkt, dan heb je gelijk! Maar er zijn veel verschillende mensen met allerlei verschillende achtergronden en verhalen nodig om dit alles samen te brengen en geweldige herinneringen te creëren voor iedereen die aan boord komt. Van koks tot administratief personeel, tot onze matrozen en de kapiteins die onze jachten besturen.

Dit zorgt voor een nog opwindender plek om te werken, dus leek het ons een goed idee om enkele van de verhalen van de vele interessante leden van de Hornblower bemanning te delen.

Er is nooit enige twijfel geweest dat kapitein Mark Philipps altijd de eerste Mens van Hornblower zou worden, burgemeester Bill de Blasio noemde hem immers rechtstreeks van de centrale casting. Maar toen we hem een paar vragen stelden, kregen we een verbazingwekkend verhaal terug dat we hem gewoon zelf moesten laten vertellen.

Bedankt voor het delen Captain Mark.

-

Mijn familie

Mijn vader diende bij de Britse Royal Navy als bevelvoerend officier. Hij diende de hele Tweede Wereldoorlog tot hij in 1950 met pensioen ging. Mijn grootvader, kapitein John Philipps, begon in 1946 een nautisch bergingsbedrijf in de VS met een subsidie van de geallieerde strijdkrachten uit de VS. In 1951 trad mijn vader toe tot het familiebedrijf.

Mijn vader ontmoette mijn moeder op een inzamelingsactie van de Amerikaanse marine voor gewonde maritieme officieren en zeelieden van buitenlandse oorlogen. Moeder was een geboren Amerikaanse uit Brooklyn, NY. Mam was een columniste voor een lokaal tijdschrift genaamd LIFE magazine. Mijn grootvader Dominick van moeders kant was soldaat in het Italiaanse leger en emigreerde in het midden van de jaren dertig naar de Verenigde Staten, waar hij mijn grootmoeder ontmoette in Brooklyn. Mijn moeders familie had een bakkerij in Little Italy, NYC.

Mijn moeder en vader trouwden op 21 mei 1953. Vader was 15 jaar ouder dan mijn moeder. Kort daarna verhuisden pa en ma naar Detroit en begonnen een maritieme bergingsoperatie rond Lake Michigan. Op 3 juli 1957 was ik de tweede van vier broers en zussen. In 1960 verhuisden vader en moeder terug naar New York. Mijn grootvader van vaderskant droeg het familiebedrijf over aan mijn vader vanwege gezondheidsproblemen. Een paar jaar later overleed opa. Mijn moeders vader "Opa Dominick" bakte zijn laatste in 1971.

Ik had de beste jeugd die iemand zich kan wensen. Ik was gezegend met de beste moeder en vader, grootouders, broers, zus, neven, tantes, ooms, familieleden en ga zo maar door.

Mijn leven

Toen ik drie jaar oud was, verhuisde mijn familie van Detroit naar New York. Ik groeide op in Brooklyn waar ik het grootste deel van mijn jeugd doorbracht aan de waterkant. Mijn familie is altijd betrokken geweest bij de maritieme industrie. Mijn vader was samen met zijn broers eigenaar en uitbater van een zeer groot maritiem bergingsbedrijf dat zowel de Atlantische kust, de Golfkust als de Stille Oceaankust bediende. Daarom was ik altijd in de buurt van grote oceaanschepen, kraanschepen en duikapparatuur. In de loop der jaren kreeg ik de beste opleiding, omdat ik omringd werd door maritieme professionals en in mijn eerste levensjaren praktijkgerichte training kreeg.

Toen ik 18 jaar oud was, begon ik mijn eigen bedrijf in de maritieme sector en toen ik 21 was, kon ik mijn eerste partyvisboot kopen.

In januari 1982 trouwde ik met mijn zielsverwante. Mijn vrouw Margaret is mijn beste vriendin, partner en moeder van mijn twee prachtige dochters.

Tegen 1983 groeide mijn bedrijf en had ik drie schepen in mijn vloot. In 1984 werkte ik samen met een andere exploitant en begon een diner/charter jacht dat opereerde vanuit Sheepshead Bay, Brooklyn. We werden erg succesvol. Tegen 1988 groeiden we uit tot een operatie met twee schepen. Ik verkocht mijn feestboten en wijdde al mijn inkomsten en tijd aan het opbouwen van VIP Yacht Cruises. In de loop der jaren verhuisden we in 1990 naar Battery Park City, World Financial Center in de North Cove Marina in New York. We waren jarenlang de enige commerciële operator in de North Cove Marina. In 1998 waren we uitgegroeid tot een bedrijf met vijf schepen. In 2000 waren we uitgegroeid tot een bedrijf met acht schepen dat opereerde in Weehawken NJ, Marco Island FL, Miami FL en Greenwich CT.

Mijn carrière ging erg goed. Ik leefde de Amerikaanse droom. Het veranderde allemaal op 11 september 2001. Mijn bedrijf woonde in het World Financial Center, één blok verwijderd van de catastrofale gebeurtenissen van 9/11.

Ik heb de volgende negen jaar geprobeerd te overleven in het bedrijfsleven. In 2010 moest ik me overgeven. Ik verloor alles. De economie is nooit meer zo groot geworden als mijn partner en ik hadden opgebouwd.

Gedurende mijn vele jaren in het bedrijfsleven heb ik een verscheidenheid aan mensen ontmoet en ik koester elk moment. Ik heb genoten van de vruchten van het leven en ze ook gedeeld. De kennis die ik in de loop der jaren heb geoogst is onbetaalbaar.

Ik ben echt dankbaar voor mijn naaste familie, zij zijn in de voetsporen van mijn jeugd getreden, en een familie die samen bidt blijft samen. Mijn vrouw was - en is - mijn rots, mijn kracht die me sterk hield. Mijn dochters waren bij mijn vrouw en mij, hun hele jonge en vroege volwassen jaren, zoals ik ook bij mijn gezin was. Hoewel ik nooit een zoon heb gehad om de maritieme familie-erfenis voort te zetten, draagt mijn oudste dochter Connie de erfenis voort. Zij is kapitein en werkt al tien jaar bij de Staten Island Ferry, DOT. Wat een overweldigend gevoel kan een vader hebben om via de VHF-radio signalen uit te wisselen met een collega-kapitein, zijn dochter. Ik ben echt gezegend. Mijn jongere dochter Michelle heeft ook het grootste deel van haar jonge en volwassen jaren op het water doorgebracht. Michelle vond een carrière op de financiële markten de juiste richting voor haar toekomst. Michelle had oorspronkelijk haar kompas ingesteld om ooit het familiebedrijf over te nemen, maar het leven bood haar uiteindelijk een andere koers.

Michelle verzorgt nog steeds evenementen op hoog niveau aan boord van jachten in de haven van NY voor alle gelegenheden.

Nieuw begin

In 2010 begon ik een nieuwe carrière in de commerciële maritieme industrie. Ik keerde terug naar mijn wortels in de sleepvaart, offshore transport, bergingsoperaties. Ik trad in dienst bij McAllister Towing & transport, Staten Island. Ik reisde over de hele Atlantische kust, Golf van Mexico, Lake Ontario, Canada. Ik had een goede carrière bij McAllister. Ze zijn een goed bedrijf om voor te werken; ze geven om hun bemanningen en schepen.

In juni 2012 kwam ik in contact met de krachten van Hornblower Cruises & Events in New York. Ze waren net begonnen met hun NYC activiteiten in Pier 40 in de West Village. Ik kreeg de functie van Directeur Maritieme Operaties aangeboden. Sinds ik bij de Hornblower familie ben gekomen, ben ik echt blij om geassocieerd te worden met een geweldig bedrijf. In juni vier ik mijn vierde jaar bij Hornblower. Ik kijk uit naar een lange carrière bij hen.

Dit is mijn lot waar ik op hoop. Hornblower is uitgegroeid tot een belangrijke mededinger in de maritieme industrie. Ik hoop dat mijn professionele bijdrage aan dit geweldige bedrijf hen goed van pas komt. Ik ben echt dankbaar voor de steun die het bedrijf aan iedereen geeft en kijk uit naar nog vele succesvolle jaren met Hornblower.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.