Hornblower's Adventure Cruises med hval- og delfinobservation fremhæver baleinhvaler i San Diego, især gråhvaler og blåhvaler, som i sæsonen bevæger sig langs San Diegos kystlinje. På denne side kan du se pukkelhvaler, vågehvaler og finhvaler, som også ofte ses på disse hvalobservationskrydstogter.

Alle hvaler er hvaler -en gruppe havpattedyr, der omfatter alle delfiner, marsvin og hvaler. Hvaler har et enkelt eller dobbelt åndehul (næsebor) på toppen af hovedet, to forreste svømmefødder og halefinner, som de bevæger op og ned for at svømme gennem vandet. 

Baleinhvaler hører til den videnskabelige orden Mysticeti. I modsætning til tandhvaler har baleinhvaler et dobbelt blæsehul og rækker af baleiner, der hænger ned fra hver side af deres overkæbe. Disse hvaler bruger deres barder til at filtrere små, sammenklumpede byttedyr fra vandet. Baleinhvaler har også en tendens til at være meget større end tandhvaler.

Besøg vores side om gråhvaler og vores side om blåhvaler for at få mere at vide om disse to arter. Nedenfor kan du lære om nogle af de andre arter af bardehvaler, som du kan se på et Hornblower-hvalsejlads.

 

Pukkelhval
Megaptera novaeangliae

baleinhval i San Diego

BESKRIVELSE:

Disse yndefulde bardehvaler er for det meste mørkegrå til mørkebrune med varierende mængder af hvidt på deres svømmefødder, flukes og mave. De har lange, vingelignende svømmefødder og en lille, uregelmæssigt formet rygfinne. Voksne dyr er omtrent lige så lange som en skolebus eller op til 15,2 meter (15,2 fod) og vejer op til 36 287 kg (40 tons). Hunnerne bliver større end hannerne.

UDBREDELSE OG LEVESTED:

Pukkelhvaler findes i alle verdenshavene.

KOST:
Pukkelhvaler er kødædere - despiser kun kød. De suger store mængder af små klyngeformede byttedyr, herunder krill (et rejeagtigt krebsdyr), små fisk i stime, pelagiske eller svømmende krabber og blæksprutter op af vandet ved hjælp af deres barken.

REPRODUKTION:
Hunnerne føder en enkelt kalv (baby), som bliver ammet i ca. et år.

ADFÆRD:
Pukkelhvaler ses enkeltvis eller i grupper på 2 eller flere individer, der rejser eller æder. Pukkelhvaler er en af de mest akrobatiske hvaler, og de er ofte fluke (løfter deres fluke op af vandet, før de dykker), breach, spyhop, flipper slap og lobtail/haleklap.

PREDATORER:
Orkaer/spækhuggere er de eneste naturlige rovdyr for pukkelhvaler.

VIDSTE DU DET?
Markeringerne på undersiden af pukkelhvalernes flukes er lige så individuelle som et fingeraftryk. Forskere bruger fotos af flukes til at katalogisere og identificere pukkelhvaler i en population.

Pukkelhvaler udnytter ofte føde ved at springe efter føde ved overfladen eller under vandet. En anden spændende metode, som disse store hvaler bruger til at æde, er boblefangst, hvor en pukkelhval omgiver en flok fisk med et net af bobler, som den slipper ud fra sine blæsehuller, hvorefter flere hvaler dukker op gennem de indfangede fisk med vidt åben mund.

 

Finhval/finhval
Balaenoptera physalus

barkenfinner fra hvalerBESKRIVELSE:
Finhvaler er lange og slanke og har et v-formet hoved. De er for det meste grå med en hvid bug. De har en udpræget, falcate (buet ryg) rygfinne rygfinne rygfinne. Voksne fisk er ca. lige så lange som 2 skolebusser eller op til 26 meter og vejer op til 72.575 kg (80 tons). Hunnerne bliver større end hannerne.

UDBREDELSE OG LEVESTED:

Finhvaler findes i alle verdenshavene.

KOST:
Finhvaler er kødædere - despiser kun kød. De bruger deres barken til at suge store mængder af små, sammenklumpede byttedyr op af vandet, herunder krill (et rejeagtigt krebsdyr), små fisk i stime og blæksprutter.

REPRODUKTION:
Hunnerne føder en enkelt kalv (baby), som bliver ammet i ca. et år.

ADFÆRD:
Finhvaler findes enkeltvis eller i grupper på to eller flere finhvaler eller andre arter af bardehvaler, som færdes eller æder i grupper på to eller flere finhvaler. De er sjældent fluke eller brækker. Lejlighedsvis ses de spytte sig ud i vandoverfladen.

PREDATORER:
Orcas/spækhuggere er det eneste naturlige rovdyr på finhvaler.

VIDSTE DU DET?
Finhvaler har asymmetrisk farvetegning. Den højre side af deres kæbe er hvid, mens den venstre side er mørk. Den bratte kontrast mellem de mørke og lyse dele af finhvalernes højre kæbe kan skræmme byttet til at samle sig tættere, når hvalen jager.

Finhvaler har fået tilnavnet "havets gråhunde" og kan i korte perioder nå en hastighed på 37 km/t.


Minkehval
Balaenoptera acutorostrata

minkehvalfinner

BESKRIVELSE:

Disse små bardehvaler er slanke og har et v-formet hoved. De er for det meste sorte med lyse, grå chevronformede markeringer og en hvid bug og et hvidt bånd på hver finnen. De har også en udpræget, falcate (buet rygfinne) rygfinne rygfinne. Voksne fisk er ca. 8 til 10 meter lange og vejer op til 10 tons (9 072 kg). Hunnerne bliver større end hannerne.

UDBREDELSE OG LEVESTED:
Minkehvaler findes i alle verdenshavene, men er sjældne i troperne.

KOST:
Minkehvaler er kødædere - despiser kun kød. De bruger deres barken til at suge store mængder af små, sammenklumpede byttedyr, herunder krill (et rejeagtigt krebsdyr) og små fisk i stime, op af vandet.

REPRODUKTION:
Hunnerne føder en enkelt kalv (baby), som bliver ammet i ca. 6 måneder.

ADFÆRD:
Minkehvaler opholder sig normalt alene, men rejser lejlighedsvis i små grupper på 2 til 6 hvaler. Lejlighedsvis ses de i små grupper på op til 4 hvaler. Nogle minkhvaler er nysgerrige og vil nærme sig både, mens andre kan være sky og svære at få øje på. Minkehvaler bryder lejlighedsvis ud.

PREDATORER:
Orcas/spækhuggere er det eneste naturlige rovdyr for vågehvaler.

VIDSTE DU DET?
De hvide bånd på minkehvalens svømmefødder kaldes "minke vanter". Disse minkevanter kan bruges til at skræmme og koncentrere byttet, mens hvalen er på jagt.

 

Book en hvalsafari for at se Baleen-hvaler i San Diego!

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.