מצאנו את לווייתני הסנפיר הראשונים שלנו בעונה בשבוע שעבר. לווייתני סנפיר, המכונים גם Finback Whales, הם הלווייתנים בעלי הסנפיר השני בגודלם בעולם - ומגיעים לאורך של 26 מטרים או לאורך של שני אוטובוסי בית ספר החונים מקצה לקצה. כמו לווייתני בלין אחרים, הנקבות גדלות יותר מהזכרים. ניתן לזהות לווייתני סנפיר בשדה על ידי הסנפיר הגבי הבולט שלהם, הפלקטי (מעוקל לאחור) והצבעוניות האסימטרית המדהימה שלהם. הצד השמאלי של לסתו של לווייתן סנפיר הוא אפור כהה ואילו הצד הימני לבן בוהק. הצבע המנוגד הזה עשוי להיות הסתגלות שמבהילה טרף כמו דגי בית ספר קטנים לאשכול הדוק בזמן שהלווייתן צד, מה שמקל על הלווייתן ללפות טרף בפיו בעת האכלת המסנן. למרות שאלו הם לווייתני הסנפיר הראשונים שראינו השנה, אנו רואים אותם בדרך כלל יותר בקיץ ובתחילת הסתיו במהלך עונת הצפייה בלווייתנים הכחולים שלנו, כאשר קריל וטרף אחר יכולים להיות בשפע מול חופינו.

השאר

כתובת הדואר האלקטרוני שלך לא תפורסם.