Gast Blog Post - Michael Taylor

Sinds 1979 en het zien van de film Escape From Alcatraz met Clint Eastwood in de hoofdrol, ben ik gefascineerd door het mysterie van de ontsnappingspoging en of ze het wel of niet gehaald hebben. 

Alcatraz Eiland

Dat was het begin van mijn interesse in Alcatraz en zijn volledige geschiedenis, maar mijn grootste interesse was het eiland zelf en alle ontsnappingspogingen. Goede en slechte. 

Dus creëerde ik een Facebook groepspagina genaamd "Alcatraz: Prison Breaks & True Stories"(https://www.facebook.com/groups/2040847942825920/) in 2018 en sindsdien heeft de site sprongen gemaakt. Experts die boeken hebben geschreven, evenals familieleden van de ontsnapping in 1962, hebben zich bij de groep aangesloten met gelijkgestemde fans die, net als ik, de hele Alcatraz-ervaring gewoon geweldig vinden.

Michael Taylor zittend op trede in Recreation Yard
fotocredit: Michael Taylor

Het was altijd al mijn droom geweest om San Francisco te bezoeken en daadwerkelijk voet te zetten op het eiland om te zien waar de ontsnapping van 1962 plaatsvond. Die droom werd werkelijkheid in juni 2018 toen ik een vlucht boekte van Manchester UK naar San Francisco en meteen tickets boekte voor de dag- en nachttours van Alcatraz. Ik was zo opgewonden.

Op de dag van aankomst in San Francisco kon ik niet wachten om naar Alcatraz te gaan. Toen ik de baai overstak op de rondvaartboot, kon ik mijn hart voelen kloppen. Op het eiland zelf stappen was gewoon geweldig. Ik hield van elke stap, vooral van de gevangeniscellen waaruit Frank Morris, John en Clarence Anglin waren ontsnapt. Ik vond de cellen zo klein. Hoe de ontsnapten zich een weg baanden door hun cellen en het cellenhuis was gewoon geniaal. Ook het zitten op de trappen in de tuin waar alle gevangenen en filmacteurs zaten was onwerkelijk.

Je kunt meer van mijn avonturen lezen, evenals die van andere fans en deskundigen, op mijn Facebook-groep. Ik was zo blij met mijn tijd op Alcatraz dat ik ter herinnering een tatoeage heb laten zetten met de datum waarop ik er was als mijn "gevangenisnummer". 

Tatoo van Alcatraz 9618
fotocredit: Michael Taylor

Ik hoop dat sommigen van jullie zich bij mijn groep aansluiten om ons jullie verhalen en foto's te laten zien. Als je eenmaal lid bent - is er geen ontsnappen aan.