Een verslag over walvissen kijken op 12/31/15 van fotograaf en videograaf Josh Fields die in het verleden bemanningslid was van Hornblower Cruises & Events in San Diego*.

Josh schrijft: "Dit was eigenlijk mijn 3e walvisexcursie, ik had er twee gedaan als gast toen ik een paar jaar geleden in San Diego woonde. Er gaat niets boven zo'n dier van dichtbij zien in zijn natuurlijke omgeving, het is gewoon niet hetzelfde als ze in een tank zitten.

Toen ik naar de beelden van mijn drone keek terwijl het gebeurde, was het surrealistisch; het leek op iets wat je op National Geographic zou zien. We zagen een grote groep dolfijnen toen we terugkwamen in de baai. Ik wilde echt wat luchtopnames van hen maken, maar kapitein Chad zei dat als de dolfijnen eenmaal in het kielzog van de boot zwemmen, je niet kunt stoppen, anders gaan ze verder. Als het schip in beweging is, is het te winderig om de drone te lanceren.

Het was heel gemakkelijk om de walvissen vanaf de boot te zien. Naarmate de cruise vordert, leer je het gedrag van de walvissen kennen en wordt het gemakkelijker om ze te volgen en zelfs te verwachten waar ze naar boven komen om te ademen.

Hornblower Cruises & Events' Kapitein Chad en Eerste Officier Spencer waren geweldig. Het bleek te winderig om een normale landing te maken toen ik de drone binnen moest brengen om de batterij te vervangen. Spencer hielp me de hele reis door ervoor te zorgen dat mijn gebied vrij was van gasten en hielp me met het landen van mijn drone door hem naar zijn gestrekte armen te vliegen en hem in zijn handen te laten landen.

Ik had de gelegenheid om te communiceren met verschillende docenten, walvisjagers van hetNAT (SD Natural History Museum). Sommigen hadden vragen over mijn drone en waren enthousiast om de beelden te zien en anderen hielpen me door tips te geven over hoe ik de walvissen kon volgen!

Al met al was het een geweldige ervaring, zeker de meeste lol die ik ooit met mijn drone heb gehad!"

Josh Fields werkte bij Hornblower Cruises & Events in San Diego en had de kans om over te stappen naar San Francisco zoals veel van onze bemanningsleden doen (met steden in San Diego, Marina del Rey, Newport Beach, San Francisco, Sacramento en New York is het een geweldige kans om over te stappen). Het werk van Josh werd geïntroduceerd bij Rebecca Milkey, directeur marketing in San Diego, voor enkele van zijn creatieve muziekvideo's en uiteindelijk werd hij ingehuurd om met zijn nieuwe drone op de Adventure in 2015 de grijze walvissen te fotograferen en te filmen. Hopelijk zien we in de toekomst meer van Josh' videografie en fotografie.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.