Privacybeleid

Ingangsdatum: 1 januari 2020

Hornblower Groep. ("Hornblower", "ons", "wij", of "onze") verbindt zich ertoe de privacy van uw Persoonlijke Informatie te beschermen. Hornblower heeft dit Privacybeleid ("Beleid") opgesteld om u op de hoogte te brengen van ons beleid inzake het verzamelen, gebruiken en onthullen van Persoonlijke Informatie en de keuzes die u in verband met die informatie hebt.

Dit Beleid is van toepassing op alle Persoonlijke Informatie die over u wordt verzameld door Hornblower wanneer u een van de volgende zaken doet (gezamenlijk de "Diensten"):

(i) gebruik te maken van onze charterjacht-, dining cruise- en veerdiensten;
(ii) met ons te communiceren via schriftelijke, elektronische en mondelinge communicatie
(iii) gebruik te maken van onze website https://www.hornblower.com/ en alle bijbehorende webpagina's en websites die linken naar dit beleid (de "Site")
(iv) onze mobiele apps en alle andere apps te downloaden die naar dit Beleid linken; en
(v) gebruik te maken van alle andere functies of inhoud die eigendom zijn van of beheerd worden door Hornblower.

Lees zorgvuldig onze Algemene Voorwaarden, die u hier kunt bekijken: https://www.hornblower.com/terms-conditions/ ("Algemene Voorwaarden"), en dit Beleid voordat u onze Diensten gebruikt. Tenzij anders gedefinieerd in dit Beleid, hebben de termen die in dit Beleid worden gebruikt dezelfde betekenis als in onze Algemene Voorwaarden. Door gebruik te maken van de Diensten gaat u akkoord met het verzamelen en gebruiken van uw Persoonlijke Gegevens in overeenstemming met dit Beleid en onze Algemene Voorwaarden. Als u zich niet prettig voelt bij enig deel van dit Beleid of onze Algemene Voorwaarden, moet u geen gebruik maken van of toegang krijgen tot onze Services.

Wij kunnen dit Beleid van tijd tot tijd bijwerken. Wij zullen u op de hoogte brengen van eventuele wijzigingen door het nieuwe Beleid op deze webpagina te plaatsen. Wij zullen u dit laten weten via e-mail en/of een opvallende kennisgeving op onze Dienst, voordat de wijziging van kracht wordt en de "ingangsdatum" bovenaan dit Privacybeleid bijwerken. U wordt geadviseerd dit Beleid regelmatig te controleren op eventuele wijzigingen. Wijzigingen in dit Privacybeleid worden van kracht wanneer ze op deze pagina worden geplaatst.

1. Persoonlijke Informatie die wij verzamelen
Wij verzamelen Persoonlijke Informatie wanneer u onze Diensten gebruikt, tickets koopt of Persoonlijke Informatie verstrekt wanneer daarom wordt gevraagd op onze Assets. Persoonlijke Informatie is alle informatie die op u betrekking heeft, u persoonlijk identificeert of gebruikt kan worden om u te identificeren, zoals uw gebruikers-ID, naam, e-mailadres, naam, telefoonnummer, adres en betaalrekeningnummer (samen "Persoonlijke Informatie"). De soorten Persoonlijke Informatie die wij over u kunnen verzamelen omvatten, maar zijn niet beperkt tot:

a) Informatie die u aan onsverstrekt
Wij verzamelen informatie die u met ons deelt wanneer u gebruik maakt van onze diensten. Bijvoorbeeld, wanneer u charterjacht-, dining cruise- en veerdiensten boekt, kunnen wij uw naam, adres, emailadres en betalingsinformatie vragen. Wanneer u een formulier bij ons invult, kunnen wij uw naam, email, telefoon, bedrijfsnaam en partij informatie verzamelen. Wij kunnen uw Persoonlijke Gegevens ook verzamelen in verband met tewerkstelling bij Hornblower die u op onze Site achterlaat.

b) Informatie over uw gebruik van onze diensten
Wij kunnen informatie verzamelen over uw gebruik van de Diensten. Wij kunnen bijvoorbeeld informatie verzamelen die uw browser verzendt wanneer u onze Service bezoekt of wanneer u de Service opent met of via een mobiel apparaat ("Gebruiksgegevens"). Deze Gebruiksgegevens kunnen informatie bevatten zoals het Internet Protocol adres van uw computer (bijv. IP-adres), browsertype, browserversie, de pagina's van onze Service die u bezoekt, de tijd en datum van uw bezoek, de tijd die u op deze pagina's doorbrengt, unieke apparaat-identificaties en andere diagnostische gegevens. Wanneer u de Dienst bezoekt met een mobiel apparaat, kunnen deze Gebruiksgegevens informatie bevatten zoals het type mobiel apparaat dat u gebruikt, de unieke ID van uw mobiele apparaat, het IP-adres van uw mobiele apparaat, uw mobiele besturingssysteem, het type mobiele internetbrowser dat u gebruikt, unieke apparaat-identifiers en andere diagnostische gegevens.

c) Locatiegegevens
Wij kunnen informatie over uw locatie gebruiken en opslaan als u ons daar toestemming voor geeft ("Locatiegegevens"). We gebruiken deze gegevens om functies van onze Services te bieden en om onze Services te verbeteren en aan te passen. U kunt locatiediensten te allen tijde in- of uitschakelen wanneer u onze Diensten gebruikt via de instellingen van uw apparaat.

d) Informatie die u verstrekt aan onze filialen en dochterondernemingen
Wij kunnen uw Persoonlijke Informatie verkrijgen van een onderneming die gecontroleerd wordt door of onder gemeenschappelijke controle staat met Hornblower.

2. Cookies en andere traceertechnologieën
Wij gebruiken cookies en soortgelijke traceertechnologieën om de activiteit op onze Diensten te volgen. Cookies zijn bestanden met een kleine hoeveelheid gegevens die een anonieme unieke identificatiecode kunnen bevatten. Cookies worden vanaf een website naar uw browser gestuurd en op uw apparaat opgeslagen. Andere trackingtechnologieën worden ook gebruikt zoals beacons, tags en scripts om informatie te verzamelen en te traceren en om onze Diensten te verbeteren en te analyseren.

a) Hoe we cookies gebruiken
In het algemeen gebruiken we first-party en third-party cookies voor de volgende doeleinden:
- om onze Diensten goed te laten functioneren;
- om een veilige browse-ervaring te bieden tijdens uw gebruik van onze Services
- om passieve informatie te verzamelen over uw gebruik van onze Services
- om te meten hoe u reageert op onze marketingcampagnes
- om ons te helpen onze Diensten te verbeteren; en
- om uw voorkeuren te onthouden voor uw gemak.

b) Soorten cookies op onze diensten
We gebruiken de volgende soorten cookies op onze Diensten:
- Strikt noodzakelijke cookies - Deze cookies zijn essentieel omdat ze u in staat stellen om onze Diensten te gebruiken. Strikt noodzakelijke cookies stellen u bijvoorbeeld in staat toegang te krijgen tot beveiligde delen van onze Diensten. Zonder deze cookies kunnen sommige services niet worden geleverd. Deze cookies verzamelen geen informatie over u voor marketingdoeleinden. Deze categorie cookies is essentieel voor het functioneren van onze Services en ze kunnen niet worden uitgeschakeld.
- Functionele cookies - We gebruiken functionele cookies om uw keuzes te onthouden, zodat we onze Services kunnen aanpassen om u verbeterde functies en gepersonaliseerde content te bieden. Deze cookies kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om uw naam of voorkeuren op onze Services te onthouden. Wij gebruiken geen functionele cookies om u te benaderen met online marketing. Hoewel deze cookies kunnen worden uitgeschakeld, kan dit leiden tot minder functionaliteit tijdens uw gebruik van onze Services.
- Prestatie- of analytische cookies - Deze cookies verzamelen passieve informatie over hoe u onze Services gebruikt, inclusief webpagina's die u bezoekt en links waarop u klikt. We gebruiken de informatie die door dergelijke cookies wordt verzameld om onze Services te verbeteren en te optimaliseren. Wij gebruiken deze cookies niet om u te benaderen met online marketing. U kunt deze cookies uitschakelen.
- Third-Party Cookies - Dit zijn cookies die worden verstrekt door third-party service providers en die behoren tot een van de hierboven beschreven cookie categorieën. Deze externe dienstverleners verwerken uw Persoonsgegevens namens ons op grond van onze instructies en verplichtingen in overeenstemming met dit Beleid.

c) Analytics
Wij kunnen gebruik maken van derde partij Dienstverleners om het gebruik van onze Dienst te monitoren en te analyseren. Op dit moment gebruiken wij Google Analytics. Google Analytics is een web analytics service aangeboden door Google LLC ("Google") die website verkeer volgt en rapporteert. Google gebruikt de verzamelde gegevens om het gebruik van onze Service te volgen en te controleren. Deze gegevens worden gedeeld met andere Google-diensten. Google kan de verzamelde gegevens gebruiken om de advertenties van zijn eigen advertentienetwerk in context te plaatsen en te personaliseren.
Voor meer informatie over de privacypraktijken van Google kunt u terecht op de webpagina van Google Privacy & Voorwaarden: https://policies.google.com/privacy?hl=en. Google Analytics Opt-out Browser Add-on biedt bezoekers de mogelijkheid om te voorkomen dat hun gegevens worden verzameld en gebruikt door Google Analytics, beschikbaar op: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

d) Gedragsmatige remarketing
Hornblower gebruikt remarketingdiensten om op websites van derden reclame voor u te maken nadat u onze Diensten hebt bezocht. Wij en onze derden-verkopers gebruiken cookies om te informeren, te optimaliseren en advertenties weer te geven op basis van uw vroegere bezoeken aan onze Dienst. Wij gebruiken Google Ads voor deze doeleinden. De remarketingservice van Google Ads wordt geleverd door Google. U kunt zich hiervoor afmelden door de pagina met Google Ads-instellingen te bezoeken: http://www.google.com/settings/ads.

e) Andere traceringstechnologieën
Om te zien hoe onze Site presteert, gebruiken wij soms conversiebakens, tags, scripts en pixels, die een korte regel code afvuren om ons te vertellen wanneer u op een bepaalde knop hebt geklikt of een bepaalde pagina hebt bereikt. Wij gebruiken deze trackingtechnologieën ook om gebruikspatronen op onze Site te analyseren. Het gebruik van deze technologieën stelt ons in staat te registreren dat een bepaald apparaat, browser of applicatie een bepaalde webpagina heeft bezocht.

f) Uw keuzes
Uw browser kan u de mogelijkheid bieden om sommige of alle browsercookies te weigeren. Het is ook mogelijk dat u cookies uit uw browser kunt verwijderen. U kunt uw voorkeuren met betrekking tot cookies die op onze Site worden aangeboden, uitoefenen door de hieronder beschreven stappen te ondernemen:

  • First-Party Cookies - U kunt onze cookies inschakelen, uitschakelen of verwijderen via de browser die u gebruikt om toegang te krijgen tot onze Diensten. Volg hiervoor de instructies van uw browser (meestal te vinden onder "Help", "Tools" of "Edit"). Let op: als u uw browser instelt om cookies uit te schakelen, hebt u mogelijk geen toegang tot beveiligde delen van onze Services en werken delen van de Services mogelijk niet naar behoren voor u. U kunt meer informatie vinden over hoe u de cookie-instellingen van uw browser kunt wijzigen op http://www.allaboutcookies.org.
  • Cookies van derden - Met moderne browsers kunt u cookies van derden ook blokkeren met behulp van de hierboven beschreven stappen.
  • Do Not Track - Wij ondersteunen geen Do Not Track-signalen. Do Not Track is een voorkeur die u in uw webbrowser kunt instellen om websites te laten weten dat u niet gevolgd wilt worden. U kunt Do Not Track in- of uitschakelen door naar de pagina Voorkeuren of Instellingen van uw webbrowser te gaan.

3. Hoe wij uw Persoonlijke Informatie gebruiken
Wij zullen uw Persoonsgegevens alleen gebruiken zoals beschreven in dit Beleid of zoals aan u bekend gemaakt voordat een dergelijke verwerking plaatsvindt.

a) Om onze Dienst te verlenen en te onderhouden
Wij zullen uw Persoonlijke Informatie gebruiken om informatie te verstrekken of Diensten te verlenen die u aanvraagt en om u toe te staan deel te nemen aan interactieve functies van onze Dienst wanneer u verkiest dit te doen. Indien de toepasselijke informatie moet worden verstrekt of de Dienst moet worden uitgevoerd door een derde partij, dan zullen wij de toepasselijke informatie bekendmaken aan de derde partij die de informatie verstrekt of de toepasselijke Diensten uitvoert. Uw informatie kan beschikbaar zijn of verstrekt worden aan derde dienstverleners en aannemers die contractueel verplicht zijn uw informatie te beschermen zoals beschreven in dit Beleid.

b) Om u te voorzien van Service-gerelateerde communicatie
Wij zullen u administratieve of account-gerelateerde informatie sturen om u op de hoogte te brengen van wijzigingen aan onze Service. Dergelijke mededelingen kunnen informatie bevatten over beleidsupdates, bevestigingen van uw transacties, beveiligingsupdates of tips of andere relevante transactiegerelateerde informatie. Wij verwerken uw contactinformatie om u dergelijke mededelingen te sturen. Servicegerelateerde mededelingen zijn niet promotioneel van aard. U kunt zich niet afmelden voor dergelijke communicatie, anders mist u mogelijk belangrijke ontwikkelingen met betrekking tot uw account of de Diensten.

c) Om klantenondersteuning te bieden of op u te reageren
Wij verzamelen alle informatie die u aan ons verstrekt wanneer u contact met ons opneemt, bijvoorbeeld met vragen, zorgen, feedback, geschillen of problemen. Zonder uw Persoonlijke Informatie kunnen wij u niet antwoorden of uw verder gebruik en plezier van de Diensten verzekeren.

d) Om u marketing- en promotie-e-mails te sturen
Wij kunnen uw Persoonlijke Gegevens gebruiken om u te contacteren met nieuwsbrieven, marketing- of promotiemateriaal en andere informatie die voor u van belang kan zijn op basis van de Diensten die u reeds hebt gekocht of waarover u reeds informatie hebt ingewonnen, tenzij u ervoor hebt gekozen dergelijke informatie niet te ontvangen. U kunt zich afmelden voor het ontvangen van enige, of alle, van deze communicatie van ons door het volgen van de afmeldlink of de instructies die in elke e-mail die wij versturen.

e) Voor intern gebruik
We zullen uw informatie gebruiken om analyses of waardevolle informatie te verzamelen zodat we onze Diensten kunnen verbeteren en om technische problemen op te sporen, te voorkomen en aan te pakken. We kunnen uw informatie ook gebruiken om het gebruik van onze Diensten te monitoren, inclusief maar niet beperkt tot ingevoerde zoektermen, bezochte pagina's en bekeken documenten.

f) Naleving van onze Voorwaarden en Overeenkomsten of Beleidafdwingen
Wanneer u onze Diensten opent of gebruikt, bent u gebonden aan onze Algemene Voorwaarden en dit Beleid. Om ervoor te zorgen dat u deze naleeft, verwerken wij uw Persoonsgegevens door actief alle vermeende of daadwerkelijke verboden, ongeoorloofde of illegale activiteiten op onze Diensten te bewaken, te onderzoeken, te voorkomen en te beperken. Wij verwerken uw Persoonsgegevens ook om: schendingen van onze interne voorwaarden, overeenkomsten of beleid te onderzoeken, te voorkomen of te beperken; onze overeenkomsten met derden en zakelijke partners af te dwingen; en, indien van toepassing, vergoedingen te innen op basis van uw gebruik van onze Services. Wij kunnen onze Services niet uitvoeren in overeenstemming met onze voorwaarden, overeenkomsten of ons beleid zonder uw Persoonsgegevens voor dergelijke doeleinden te verwerken.

g) Om te voldoen aan wet- en regelgeving
Onze Diensten zijn onderworpen aan bepaalde wet- en regelgeving die ons kan verplichten uw Persoonsgegevens te verwerken. Wij verwerken uw Persoonsgegevens bijvoorbeeld om onze belastingen te betalen, om te voldoen aan onze zakelijke verplichtingen, om naleving van arbeids- en wervingswetten te waarborgen of om risico's te beheren zoals vereist onder de toepasselijke wetgeving. Zonder uw Persoonsgegevens voor dergelijke doeleinden te verwerken, kunnen wij de Diensten niet uitvoeren in overeenstemming met onze wettelijke en reglementaire vereisten.

4. Openbaarmaking van uw Persoonlijke Informatie
Wij kunnen uw Persoonlijke Informatie bekendmaken zoals hieronder beschreven.

a) Binnen onze bedrijfsorganisatie
Hornblower maakt deel uit van een bedrijfsorganisatie die vele juridische entiteiten, bedrijfsprocessen, beheersstructuren en technische systemen omvat. Hornblower kan uw Persoonlijke Informatie delen met deze organisatie om u de Diensten te verlenen en acties te ondernemen op basis van uw verzoek.

b) Dienstverleners
Wij kunnen bedrijven en personen van derden in dienst nemen om onze Diensten ("Dienstverleners") te vergemakkelijken, de Diensten namens ons te verlenen, Dienstengerelateerde diensten uit te voeren of ons te helpen bij het analyseren van het gebruik van onze Diensten. Deze derden hebben uitsluitend toegang tot uw Persoonsgegevens om deze taken namens ons uit te voeren en zijn verplicht deze niet openbaar te maken of te gebruiken voor enig ander doel.

c) Fusies en overnames
Indien Hornblower betrokken is bij een fusie, overname of verkoop van activa, kan uw Persoonlijke informatie worden overgedragen. Wij zullen u op de hoogte brengen voordat uw Persoonlijke Informatie wordt overgedragen en onder een ander privacybeleid komt te vallen.

d) Openbaarmaking in het kader van de wetshandhaving
In bepaalde omstandigheden kan Hornblower ertoe verplicht worden uw Persoonlijke Informatie vrij te geven indien de wet dit vereist of in antwoord op geldige verzoeken van openbare autoriteiten (b.v. een rechtbank of een overheidsinstantie). Hornblower kan uw Persoonlijke Informatie onthullen in de oprechte overtuiging dat dergelijke actie noodzakelijk is om:
- te voldoen aan een wettelijke verplichting;
- de rechten of eigendom van Hornblower te beschermen en te verdedigen;
- mogelijke wanpraktijken in verband met de Dienst te voorkomen of te onderzoeken;
- de persoonlijke veiligheid van de gebruikers van de Service of het publiek te beschermen; en
- te beschermen tegen wettelijke aansprakelijkheid.

5. Veiligheid van Gegevens
De veiligheid van uw gegevens is belangrijk voor ons, maar vergeet niet dat geen enkele methode van overdracht via het Internet of methode van elektronische opslag 100% veilig is. Onze veiligheidsmaatregelen omvatten fysieke, technische en administratieve maatregelen volgens de industrienormen om ongeoorloofde toegang tot of bekendmaking van uw informatie te voorkomen, om de nauwkeurigheid van gegevens te handhaven, om het gepaste gebruik van informatie te verzekeren, en om uw Persoonlijke Informatie anderszins te beschermen. Hoewel wij ernaar streven om commercieel aanvaardbare middelen te gebruiken om uw Persoonlijke Informatie te beschermen, kunnen wij de absolute veiligheid ervan niet garanderen.

6. Bewaring van Gegevens
Hornblower zal uw Persoonlijke Informatie slechts zo lang bewaren als nodig is voor de doeleinden die in dit Beleid zijn uiteengezet. Wij zullen uw Persoonlijke informatie bewaren en gebruiken voor zover dit nodig is om te voldoen aan onze wettelijke verplichtingen (bijvoorbeeld indien wij verplicht zijn uw gegevens te bewaren om te voldoen aan de toepasselijke wetgeving), geschillen op te lossen en onze wettelijke overeenkomsten en beleidslijnen af te dwingen. Hornblower zal de Gebruiksgegevens ook bewaren voor interne analysedoeleinden. De Gebruiksgegevens worden doorgaans korter bewaard, behalve wanneer deze gegevens worden gebruikt om de veiligheid te versterken of de functionaliteit van onze Service te verbeteren, of wanneer wij wettelijk verplicht zijn om deze gegevens langer te bewaren.

7. Links naar andere websites
Onze Service kan links bevatten naar andere websites die niet door ons worden beheerd. Als u op een link van een derde partij klikt, wordt u doorgestuurd naar die website van die derde partij. Wij raden u ten zeerste aan het privacybeleid van elke website die u bezoekt door te nemen. Wij hebben geen controle over en nemen geen verantwoordelijkheid voor de inhoud, het privacybeleid of de praktijken van websites of diensten van derden.

8. Privacy van kinderen
Onze Diensten zijn niet gericht op personen onder de leeftijd van 18 jaar ("Kinderen"). Wij verzamelen niet bewust Persoonlijke Gegevens van personen onder de 18 jaar. Indien u een ouder of voogd bent en u bent zich ervan bewust dat uw Kind ons Persoonlijke Gegevens heeft verstrekt, neem dan contact met ons op. Als wij er achter komen dat wij Persoonlijke Gegevens van kinderen hebben verzameld zonder verificatie van ouderlijke toestemming, dan nemen wij stappen om die informatie van onze servers te verwijderen.

9. Californische privacyrechten
Dit gedeelte is alleen van toepassing op inwoners van Californië. Op grond van de California Consumer Privacy Act van 2018 ("CCPA"), volgt hieronder een overzicht van de categorieën Persoonsgegevens, zoals geïdentificeerd en gedefinieerd door de CCPA (zie California Civil Code sectie 1798.140 (o)), die wij verzamelen, de reden waarom wij uw Persoonsgegevens verzamelen, waar wij de Persoonsgegevens verkrijgen en de derden die wij uw Persoonsgegevens delen.

a) Persoonsgegevenscategorieën die wijverzamelen
Wij verzamelen over het algemeen de volgende categorieën van Persoonsgegevens over u wanneer u onze Diensten gebruikt:

  • identificatiemiddelen zoals een naam, adres, unieke persoonlijke identificatiecode, e-mail, telefoonnummer, het IP-adres van uw apparaat, software, en identificatienummers die aan uw apparaten zijn gekoppeld;
  • beschermde classificaties, zoals geslacht;
  • commerciële informatie, zoals gegevens over producten of diensten die u hebt gekocht, verkregen of overwogen;
  • Internet- of andere elektronische informatie over uw browsergeschiedenis, zoekgeschiedenis, de bezochte webpagina voordat u naar onze Site kwam, duur van het bezoek en aantal bekeken pagina's, clickstream-gegevens, locale voorkeuren, uw mobiele provider, datum- en tijdstempels in verband met transacties, en informatie over systeemconfiguratie;
  • uw geolocatie, voor zover u uw apparaat zodanig hebt geconfigureerd dat wij dergelijke informatie mogen verzamelen;
  • geluidsopnamen van uw stem voor zover u ons belt, zoals toegestaan onder de toepasselijke wetgeving;
  • beroeps- of werkgerelateerde informatie; en
  • conclusies over uw voorkeuren, kenmerken, gedrag en attitudes.

Wij verzamelen over het algemeen geen biometrische gegevens of onderwijsgerelateerde informatie. Voor meer informatie over de Persoonsgegevens die wij verzamelen en hoe wij deze verzamelen, verwijzen wij u naar de paragrafen 1 en 2 hierboven.

b) Doeleinden voor de verwerking van Persoonsgegevens onder de CCPA
Wij verzamelen uw Persoonsgegevens voor de zakelijke doeleinden zoals beschreven in paragraaf 2 en 3. De CCPA definieert een "zakelijk doel" als het gebruik van Persoonsgegevens voor de operationele doeleinden van het bedrijf, of andere aangemelde doeleinden, mits het gebruik van Persoonsgegevens redelijkerwijs noodzakelijk en proportioneel is om het operationele doel te bereiken waarvoor de Persoonsgegevens zijn verzameld of een ander operationeel doel dat verenigbaar is met de context waarin de Persoonsgegevens zijn verzameld.

De volgende activiteiten worden in het kader van de CCPA als "zakelijke doeleinden" beschouwd: auditing in verband met een huidige interactie met de consument en gelijktijdige transacties, en auditing van de naleving van wetten en andere normen; opsporen van veiligheidsincidenten, bescherming tegen kwaadwillige, bedrieglijke, frauduleuze of illegale activiteiten, en vervolging van degenen die verantwoordelijk zijn voor die activiteiten; uitvoeren van diensten namens het bedrijf, waaronder het onderhouden of onderhouden van accounts, het verlenen van klantenservice, het verifiëren van klantinformatie; het herstellen van fouten die afbreuk doen aan de bestaande beoogde functionaliteit; intern onderzoek voor technologische ontwikkeling; het verifiëren of handhaven van de kwaliteit of veiligheid van, en het verbeteren, upgraden of verbeteren van een dienst of apparaat dat eigendom is van, geproduceerd is door, vervaardigd is voor, of beheerd wordt door het bedrijf.

c) Delen metderden
De categorieën van derden met wie wij uw Persoonsgegevens kunnen delen worden opgesomd in sectie 4 hierboven.

d) CCPA Privacy Rechten
Indien u een inwoner bent van Californië, heeft u rechten met betrekking tot uw Persoonlijke Informatie; uw rechten zijn echter onderhevig aan bepaalde uitzonderingen. Zo kunnen wij bijvoorbeeld geen specifieke Persoonlijke Informatie vrijgeven indien de vrijgave een substantieel, duidelijk en onredelijk risico zou vormen voor de veiligheid van de Persoonlijke Informatie, uw account bij ons of de veiligheid van onze netwerksystemen.

  • Recht tegen discriminatie - U hebt het recht niet te worden gediscrimineerd bij de uitoefening van een van de rechten die in dit deel worden beschreven. Wij zullen u niet discrimineren wegens het uitoefenen van uw recht op kennisname, verwijdering of opt-out van verkoop.
  • Recht om te weten - U hebt het recht om schriftelijk te verzoeken om: (i) een lijst van de categorieën persoonsgegevens, zoals naam, adres, e-mailadres, die een bedrijf in het onmiddellijk voorafgaande kalenderjaar aan derden heeft bekendgemaakt voor direct-marketingdoeleinden van die derden, en (ii) de namen en adressen van al die derden. Daarnaast heeft u het recht om te verzoeken om: (i) de categorieën persoonsgegevens die wij over u hebben verzameld, (ii) de categorieën bronnen waaruit persoonsgegevens zijn verzameld, (iii) het zakelijke of commerciële doel voor de informatieverzameling, (iv) de categorieën derden met wie wij persoonsgegevens hebben gedeeld, en (v) de specifieke stukken persoonsgegevens die wij over een individu bezitten. U hebt het recht om een kopie te vragen van de specifieke persoonsgegevens die wij over u hebben verzameld gedurende de 12 maanden voorafgaand aan uw verzoek.
  • Recht op verwijdering - U hebt het recht om ons te verzoeken alle Persoonlijke Gegevens te verwijderen die wij van u hebben verzameld of over u bewaren, behoudens bepaalde uitzonderingen.

Om uw recht op informatie of uw recht op verwijdering van uw Persoonsgegevens te doen gelden, kunt u contact met ons opnemen via [email protected] of per telefoon op 1-888-467-6256. Om uw identiteit te verifiëren, kunnen wij u vragen om uw Persoonlijke Gegevens die wij reeds van u in ons bestand hebben, te verifiëren. Indien wij uw identiteit niet kunnen verifiëren aan de hand van de informatie die wij in ons bestand hebben, kunnen wij u om aanvullende informatie vragen, die wij uitsluitend zullen gebruiken om uw identiteit te verifiëren en voor veiligheids- of fraudepreventiedoeleinden.

  • Recht op opt-out bij verkoop - De CCPA definieert "persoonlijke informatie" en "verkoop" ruim, zodat het delen van identifiers en identifiers die aan u zijn gekoppeld voor een voordeel als een verkoop kan worden beschouwd. U hebt het recht om af te zien van de verkoop van uw Persoonlijke Informatie. Wij verkopen uw Persoonlijke Informatie niet. In 2019 deelden wij echter identificatoren en afleidingen over u met onze zakelijke partners op een zodanige wijze dat dit, onder de CCPA, als verkoop kan worden gedefinieerd. Zoals hierboven opgemerkt, hebt u het recht om te weten welke categorieën Persoonsgegevens wij over u hebben verkocht en met welke categorieën derden wij dergelijke gegevens hebben gedeeld.

Krachtens de CCPA kunt u er ook voor kiezen om uw informatie niet te verkopen of te delen. Bezoek onze Verkoop mijn persoonlijke informatie niet webpagina voor meer informatie.
e) Shine the Light-wet
Als u een inwoner bent van Californië kunt u een kennisgeving van ons opvragen waarin wordt beschreven welke categorieën Persoonsgegevens (indien van toepassing) wij hebben gedeeld met derden, inclusief onze gelieerde ondernemingen, voor direct-marketingdoeleinden gedurende het voorgaande kalenderjaar. U kunt een dergelijke kennisgeving één keer per jaar en kosteloos aanvragen. Om een kennisgeving aan te vragen, kunt u ons e-mailen op [email protected] Geef in uw verzoek aan dat u een "California Privacy Rights Notice" wilt. Wij zullen u binnen dertig (30) dagen antwoorden of zoals toegestaan door de wet.

10. Internationale overdrachten van persoonlijke informatie
Uw Persoonlijke Informatie kan worden overgebracht naar - en bewaard op - computers die zich bevinden buiten uw staat, provincie, land of andere overheidsjurisdictie waar de wetten inzake gegevensbescherming kunnen verschillen van die van uw jurisdictie. Indien u zich buiten de Verenigde Staten bevindt en ervoor kiest om informatie aan ons te verstrekken, gelieve er dan rekening mee te houden dat wij de gegevens, met inbegrip van Persoonlijke Informatie, overbrengen naar de Verenigde Staten en daar verwerken.

Hornblower zal alle stappen ondernemen die redelijkerwijze nodig zijn om te verzekeren dat uw Persoonlijke informatie veilig en in overeenstemming met dit Beleid wordt behandeld en er zal geen overdracht van uw Persoonlijke informatie plaatsvinden naar een organisatie of een land tenzij er afdoende controles zijn ingevoerd met inbegrip van de beveiliging van uw Persoonlijke informatie. Indien u niet wilt dat uw gegevens worden overgedragen aan of verwerkt of bewaard buiten het land of rechtsgebied waar u zich bevindt, dient u geen gebruik te maken van de Diensten.

Personen die zich in de Europese Economische Ruimte ("EER"), het Verenigd Koninkrijk of Zwitserland bevinden op het moment dat zij toegang krijgen tot onze Diensten, zie deel 11, hieronder.

11. Speciaal bericht voor personen in de Europese Economische Ruimte, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland
Dit gedeelte is alleen van toepassing op personen die toegang hebben tot of gebruik maken van onze Services terwijl ze zich in de EER, het Verenigd Koninkrijk en/of Zwitserland (gezamenlijk de "Aangewezen Landen") bevinden. We kunnen u vragen om aan te geven in welk land u zich bevindt wanneer u sommige van de Services gebruikt, of we kunnen afgaan op uw IP-adres om vast te stellen in welk land u zich bevindt.

Wanneer wij ons baseren op uw IP-adres, kunnen wij de voorwaarden van deze paragraaf niet toepassen op personen die hun locatiegegevens maskeren of anderszins voor ons verbergen om niet in de Aangewezen Landen gevestigd te lijken. Indien bepalingen in deze sectie in strijd zijn met andere bepalingen in dit Beleid, zijn de bepalingen in deze sectie van toepassing op gebruikers in de Aangewezen Landen.

a) Internationale overdrachten van persoonlijke informatie
Wij kunnen persoonlijke informatie opslaan, verwerken en overdragen naar locaties over de hele wereld, inclusief locaties buiten het land of rechtsgebied waar u zich bevindt. Dergelijke landen of jurisdicties kunnen wetten inzake gegevensbescherming hebben die minder beschermend zijn dan de wetten van het rechtsgebied waarin u verblijft. Als u niet wilt dat uw gegevens worden overgebracht naar of verwerkt of bewaard buiten het land of de jurisdictie waar u zich bevindt, moet u onze Diensten niet gebruiken.

Wij dragen uw persoonsgegevens over met inachtneming van de nodige waarborgen, zoals toegestaan door de toepasselijke wetgeving inzake gegevensbescherming. Met name wanneer uw persoonsgegevens buiten de aangewezen landen worden overgedragen, beschikken wij over de vereiste contractuele bepalingen voor de overdracht van persoonsgegevens met de derde partijen waaraan uw gegevens worden overgedragen. Voor dergelijke overdrachten vertrouwen wij op wettelijke overdrachtsmechanismen zoals Bindende Bedrijfsvoorschriften, Standaard Contractuele Clausules, of werken wij met in de VS gevestigde derde partijen die gecertificeerd zijn onder het EU-VS en Zwitsers-VS Privacy Shield Framework.

b) Onze relatie tot U
Hornblower is een "controller" met betrekking tot alle Persoonlijke Informatie die wordt verzameld van personen die toegang hebben tot of gebruik maken van zijn Diensten. Een "voor de verwerking verantwoordelijke" is een entiteit die bepaalt voor welke doeleinden en op welke wijze de Persoonlijke Informatie wordt verwerkt.

c) Marketing
Wij zullen alleen contact opnemen met personen die zich in de Aangewezen Landen bevinden via elektronische middelen (inclusief e-mail of SMS) op basis van onze legitieme belangen, zoals toegestaan door de toepasselijke wetgeving of de toestemming van de persoon. Wanneer wij ons beroepen op gerechtvaardigde belangen, zullen wij u alleen informatie sturen over onze Diensten die vergelijkbaar zijn met de Diensten die het onderwerp waren van een eerdere verkoop of onderhandelingen over een verkoop aan u. Als u niet wilt dat wij uw Persoonlijke Informatie op deze manier gebruiken of dat wij uw Persoonlijke Informatie voor marketingdoeleinden aan derden verstrekken, klik dan op een afmeldlink in uw e-mails of neem contact met ons op via [email protected] U kunt te allen tijde en kosteloos bezwaar maken tegen direct marketing.

d) Rechtsgrondslagen voor de verwerking van uw persoonsgegevens
Hieronder vindt u een lijst van de in ons Beleid beschreven doeleinden met de bijbehorende rechtsgrondslagen voor verwerking.

Doeleinden van de verwerking (samen met de overeenkomstige delen van dit beleid) Rechtsgrondslagen voor verwerking
Artikel 3 a) U onze diensten verlenen
Artikel 3 b) Om u te voorzien van Service-gerelateerde Communicatie
Sectie 3 c) Om klantenondersteuning te bieden of op U te antwoorden
Sectie 3 e) Voor intern gebruik
Sectie 3 f) Om naleving van onze Voorwaarden en Overeenkomsten of Beleid af te dwingen
Sectie 4 b) Openbaarmaking aan onze dienstverleners
op basis van ons contract met u of om op uw verzoek stappen te ondernemen voorafgaand aan het sluiten van een contract.
Artikel 3 d) U marketing- en promotie-e-mails sturen
Sectie 4 b) Openbaarmaking aan onze dienstverleners
Gebaseerd op uw toestemming.
Artikel 3 e) Voor intern gebruik
Sectie 3 f) Om naleving van onze voorwaarden en overeenkomsten of ons beleid af te dwingen
Sectie 4 d) Openbaarmaking voor Wetshandhaving
Op basis van onze wettelijke verplichtingen.
Afdeling 4 d) Openbaarmaking ten behoeve van de rechtshandhaving Om uw vitale belangen te beschermen.
Sectie 3 b) Om u te voorzien van Service-gerelateerde Communicatie
Sectie 3 c) Om klantenondersteuning te bieden of op U te antwoorden
Sectie 3 e) Voor intern gebruik
Sectie 4 a) Openbaarmaking binnen onze bedrijfsorganisatie
Sectie 4 b) Openbaarmaking aan onze dienstverleners
Sectie 4 c) Openbaarmaking met betrekking tot fusies en overnames
Op basis van onze legitieme belangen. Wanneer wij uw persoonsgegevens verwerken voor onze legitieme zakelijke belangen, zorgen wij er altijd voor dat wij de mogelijke gevolgen voor u en uw rechten overwegen en tegen elkaar afwegen.

e) Uw individuele rechten
Wij verlenen u de hieronder beschreven rechten wanneer u onze Services gebruikt. Wij kunnen uw verzoeken om individuele rechten op de volgende manieren beperken: (a) wanneer het weigeren van toegang wettelijk vereist of toegestaan is; (b) wanneer het verlenen van toegang een negatieve impact zou hebben op de privacy van anderen; (c) om onze rechten en eigendommen te beschermen; en (d) wanneer het verzoek lichtzinnig of omslachtig is.Als u uw rechten onder de toepasselijke wetgeving wilt uitoefenen, neem dan contact met ons op via [email protected] Wanneer wij voldoen aan uw individuele rechten verzoeken om correctie (of rectificatie), wissing of beperking van de verwerking, zullen wij derde partijen die ook de relevante Persoonsgegevens verwerken hiervan op de hoogte stellen, tenzij dit onmogelijk blijkt of onevenredig veel moeite kost. In bepaalde omstandigheden hebt u de volgende rechten inzake gegevensbescherming:

  • Het recht op toegang tot, aanpassing of verwijdering van de informatie die wij over u hebben -Wanneer mogelijk gemaakt, kunt u toegang krijgen tot uw persoonlijke informatie, deze bijwerken of om verwijdering van uw persoonlijke informatie verzoeken, direct binnen uw accountinstellingen. Als u niet in staat bent deze handelingen zelf uit te voeren, neem dan contact met ons op om u te helpen.
  • Het recht op rectificatie - U hebt het recht om uw informatie te laten rectificeren indien die informatie onjuist of onvolledig is.
  • Het recht van bezwaar - U hebt het recht bezwaar te maken tegen onze verwerking van uw Persoonsgegevens.
  • Het recht op beperking - U hebt het recht ons te verzoeken de verwerking van uw persoonsgegevens te beperken.
  • Het recht op gegevensoverdraagbaarheid - U hebt het recht om een kopie te krijgen van de informatie die wij over u hebben in een gestructureerd, machineleesbaar en algemeen gebruikt formaat.
  • Het recht om uw toestemming in te trekken - U hebt ook het recht om uw toestemming op elk moment in te trekken wanneer Hornblower zich op uw toestemming baseerde om uw persoonlijke gegevens te verwerken.
  • Geautomatiseerde individuele besluitvorming, inclusief profilering - Hoewel u het recht hebt om niet te worden onderworpen aan een besluit dat uitsluitend is gebaseerd op geautomatiseerde verwerking van uw Persoonsgegevens, inclusief profilering, onder de toepasselijke wetgeving, onderwerpen wij uw Persoonsgegevens niet aan dergelijke verwerkingsactiviteiten.

Houd er rekening mee dat we u kunnen vragen uw identiteit te verifiëren voordat we op dergelijke verzoeken ingaan.
Als u van mening bent dat wij uw rechten onder dit Beleid hebben geschonden, neem dan contact met ons op via [email protected], zodat wij samen met u uw zorgen kunnen oplossen. U hebt ook het recht om een klacht in te dienen bij een gegevensbeschermingsautoriteit over onze verzameling en ons gebruik van uw Persoonlijke Informatie. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw lokale gegevensbeschermingsautoriteit in de EER.

12. Contact
Als u vragen hebt over dit Privacybeleid, kunt u contact met ons opnemen via e-mail op [email protected]